Practica.

Ara pronuncia una frase amb aquesta mateixa entonació exhortativa. Imagina’t que estàs parlant amb un amic. Vols que vingui al cine amb tu. Ja li has demanat moltes vegades i sempre t’ha dit que no. Ara li ho tornes a demanar un altre cop i li dius “Va... vine al cine...”. Després de dir-ho, escolta com es pronuncia.

Imagina’t que tu i el teu germà sou al tren, fent un viatge llarg. Ja fa estona que t’estàs avorrint perquè no tens res per a fer, però el teu germà sembla que s’ho està passant una mica millor perquè està escoltant música amb els auriculars. Demana-li “Va… deixa’m escoltar música…”. Després de dir-ho, escolta com es pronuncia.
Ara imagina’t que ja estàs parlant amb el teu company de pis. Tu has de fer neteja al teu ordinador i necessitaries que ell et deixés el seu disc extern per desar-t’hi les coses que no has d’esborrar. Ell diu que no te’l vol deixar, però saps que pots arribar a convèncer-lo. Digues-li “Va... deixa’m el disc...”. Després de dir-ho, ara escolta com es pronuncia.
0
0
0