articulacio

<< Tornar enrere
Escolteu i repetiu els àudios i/o vídeos següents:

Articulació

Mostra la paraula

Inspira i expira tres cops; treu l’aire sense gaire esforç; treu la llengua; amb la punta de la llengua, llepa’t els llavis superiors i inferiors en sentit circular tant cap a la dreta com cap a l’esquerra; amb els llavis, obre i tanca la boca de manera que el moment de l’obertura sigui inaudible. 

Posa’t un mocador de paper davant de la boca i pronuncia la paraula park en anglès. Observa el moviment del paper quan pronuncies la consonant inicial <p>. Prova de pronunciar aquesta mateixa paraula sense que el mocador es mogui. 

Prova de pronunciar la paraula mare i després la paraula pare davant del mocador (sense que es mogui). 

Pronuncia la paraula espiga. Fixa’t que el paper no es mou quan pronuncies la <p>. Torna-la a pronunciar fent una breu pausa després de la primera síl·laba: es-piga, procurant que el paper segueixi sense moure’s en pronunciar la <p>. Ara, pronuncia-la un altre cop, separant encara més la primera síl·laba:  és piga. Fes el mateix amb la paraula esparrac.

0
0
0
0
0
0

Contrast I

Mostra la paraula

Escolta la diferència entre els sons finals d'aquestes paraules:

  • pop
  • pot
  • poc
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0

Contrast II

Mostra la paraula

Escolta la diferència entre els sons finals d'aquestes paraules:

  • cor - corb
  • cal - calb
0
0
0
0
0

Escolta

Mostra la paraula

Escolta atentament les paraules que segueixen. Fes atenció a tots els sons que les componen quan les diguis i fixa't especialment en el so treballat.

0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0