articulacio

<< Tornar enrere
Escolteu i repetiu els àudios i/o vídeos següents:

Articulació

Mostra la paraula

Inspira i expira tres cops; treu l’aire sense gaire esforç; treu la llengua; amb la punta de la llengua, llepa’t els llavis superiors i inferiors en sentit circular tant cap a la dreta com cap a l’esquerra; amb la punta de la llengua, toca les dents incisives superiors i inferiors per dins i per fora; toca la zona rugosa de darrere de les incisives superiors. 

Posa’t un mocador de paper davant de la boca i pronuncia les paraules següents en anglès: tea, toe. 

Observa el moviment del paper quan pronuncies la consonant inicial <t>. Prova de pronunciar aquestes mateixes paraules sense que el mocador es mogui. 
Prova de pronunciar la paraula nas i després la paraula tassa davant del mocador (sense que es mogui). Has de procurar de pronunciar sense moure el mocador tots els mots que tenen <t> en català. 

Pronuncia la paraula estibar. Fixa’t que el paper no es mou quan pronuncies la <t>. Torna-la a pronunciar fent una breu pausa després de la primera síl·laba: es-tira, procurant que el paper segueixi sense moure’s en pronunciar la <t>. Ara, pronuncia-la un altre cop, separant encara més la primera síl·laba: es tiba. Fes el mateix amb la paraula Esteve.

0
0
0
0

Contrast I

Mostra la paraula

Escolta la diferència entre els sons finals d'aquestes paraules:

  • pop
  • pot
  • poc
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0

Contrast II

Mostra la paraula

Escolta la diferència entre els sons finals d'aquestes paraules:

  • gas - vist
  • mar - mart
0
0
0
0
0

Escolta

Mostra la paraula

Escolta atentament les paraules que segueixen. Fes atenció a tots els sons que les componen quan les diguis i fixa't especialment en el so treballat.

0
0
0